Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.raceism.com
1. Informacje ogólne.

  1. 1. Operatorem Serwisu www.raceism.com jest GO HARD SP.Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
  2. 2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. a. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
    2. b. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
    3. c. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego Kylos Sp. z o.o. , funkcjonującego pod adresem www.kylos.pl

2. Informacje w formularzach.

  1.  Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2.  Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  4. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
  5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego.
  6. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK), serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

3. Informacja o plikach cookies.

  1.  Serwis korzysta z plików cookies.
  2.  Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  •  określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  1. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  2. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  3. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  4. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  5. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
  6. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  7. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

4. Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
  • czas nadejścia zapytania,
  • czas wysłania odpowiedzi,
  • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
  • informacje o przeglądarce użytkownika,
  • Informacje o adresie IP.
  1. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  2. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

5. Udostępnienie danych.

    1. 1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
    2. 2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
    3. 3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

6. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

    1. 1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
    2. 2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    3. a. Internet Explorer
    4. b. Chrome
    5. c. Safari
    6. d. Firefox
    7. e. Opera
    8. f. Android
    9. g. Safari (iOS)
    10. h. Windows Phone
    11. i. Blackberry

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych

  1. Kto jest administratorem danych osobowych?

Administratorem danych podanych przez Użytkownika jest GO HARD SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA, ul. Rafała Wojaczka 19/60, 51-169 Wrocław, NIP: 8992798990, REGON: 365509488, KRS: 0000639506 (dalej „Administrator”).

  1. Jak się z nami skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

Z Administratorem można się skontaktować poprzez adres e-mail [email protected]

We wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych możesz też napisać do wyznaczonego przez nas inspektora ochrony danych osobowych na adres e-mail: [email protected]

  1. Jaki jest cel i podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych?

Administrator może przetwarzać dane osobowe:

na podstawie udzielonej zgody – w takim przypadku Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu na jaki zgoda została udzielona. Szczegółowy opis celu jest podawany w momencie zbierania zgody. Na stronie raceism.com można udzielić zgody na przetwarzanie danych w związku z:

zapisem na Newsletter – dane są przetwarzane w celu przesyłania newslettera;

założeniem konta na stronie ultraceofficial.com – dane są przetwarzane w celu założenia i utrzymania konta na stronie ultraceofficial.com;

przesłaniem formularza kontaktowego – dane są przetwarzane w celu nawiązania kontaktu lub udzielenia informacji w związku z wysłaniem formularza kontaktowego;

Podstawą prawną przetwarzania jest artykuł 6 ust. 1 pkt a) RODO ( tj. osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych).

W celu realizacji złożonego zamówienia dotyczącego biletów możliwych do nabycia na raceism.com. Podstawą prawną przetwarzania jest artykuł 6 ust. 1 pkt b) RODO ( tj. przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy).

W przypadku nabycia biletów imiennych administratorem danych osobowych umieszczonych na bilecie, tj. podanych w celu personalizacji biletów, jest organizator imprezy.

Dane niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, tj. w celu rozpatrywania ewentualnych roszczeń lub reklamacji oraz w celach analitycznych i statystycznych. Podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 pkt f) RODO (tj. przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Na podstawie wyrażonej zgody na otrzymywanie spersonalizowanego Newslettera raceism.com, tj. dostosowanego do indywidualnych zainteresowań, podlegają profilowaniu w celu określenia indywidualnych preferencji i przedstawienia tym osobom adekwatnej oferty Raceism.com. Podstawą przetwarzania jest udzielona zgoda. Profilowanie pozwala na przesyłanie newsletterów odpowiadających powyższym zainteresowaniom odbiorców spersonalizowanych Newsletterów. Ultraceofficial.com wdrożył właściwe środki ochrony praw, wolności i prawnie uzasadnionych interesów osoby, której dane dotyczą.

W przypadku pytań lub zastrzeżeń skontaktuj się z nami na adres wskazany w pkt 2.

  1. Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne do realizacji wyżej wskazanych celów.

  1. Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Administrator nie będzie przechowywał danych osobowych dłużej niż będzie to konieczne do osiągnięcia celów, do jakich dane zostały zgromadzone lub dłużej niż jest to określone prawem.

W zależności od podstawy prawnej przetwarzania, Twoje dane osobowe będą przechowywane: na podstawie udzielonej zgody

– dane osobowe będą przetwarzane do momentu wycofania przez Ciebie zgody lub ustania celu, dla którego zostały pozyskane, w zależności od tego, które zdarzenie nastąpi wcześniej.

na podstawie zawartej umowy

– dane osobowe będą przetwarzane do czasu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy.

na podstawie prawnie uzasadnionego interesu realizowanego przez administratora

– do czasu jego wypełnienia lub do czasu wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania, o ile nie występują prawnie uzasadnione podstawy dalszego przetwarzania.

  1. Jakie masz uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych?

Na zasadach określonych w RODO przysługuje Ci prawo żądania od Administratora dostępu do Twoich danych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Na Twój wniosek administrator dostarczy Ci kopię danych osobowych podlegających przetwarzaniu, przy czym za wszelkie kolejne kopie, o które się zwrócisz administrator może pobrać opłatę w rozsądnej wysokości wynikającej z kosztów administracyjnych.

W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie zgody, masz prawo do jej wycofania w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. W celu wycofania zgody należy przekazać taką informacją na adres e-mail [email protected]

W zakresie, w jakim Twoje dane są przetwarzane w sposób zautomatyzowany w celu zawarcia i wykonywania umowy lub przetwarzane na podstawie zgody – przysługuje Ci także prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych.

W przypadku przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora masz prawo wnieść sprzeciw, z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją.

Przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

W celu skorzystania z powyższych praw skontaktuj się z administratorem danych lub z inspektorem ochrony danych. Dane kontaktowe wskazane są wyżej.

  1. Kto może być odbiorcą Twoich danych?

Twoje dane osobowe udostępniamy tylko tym podmiotom, które muszą mieć do nich dostęp, abyśmy mogli zagwarantować wysoką jakość obsługi. Dane przetwarzane są na podstawie umowy z Administratorem i wyłącznie na polecenie Administratora. Nie udostępniamy żadnym podmiotom zewnętrznym Twoich danych na użytek własny – jedynie do realizacji naszych usług. Wszyscy partnerzy, którzy przetwarzają dane osobowe naszych użytkowników, zapewniają bezpieczeństwo danych i wypełniają wszystkie obowiązki w zakresie ochrony danych osobowych.

Odbiorcami danych osobowych mogą być podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi księgowe, marketingowe, IT, prawne, podmioty wspierające Administratora w świadczeniu usług oraz świadczące usługi powiązane z obsługa imprez, a także dostawcy systemów informatycznych, operatorzy pocztowi i kurierzy. Ponadto dane osobowe mogą zostać ujawnione właściwym organom upoważnionym zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

  1. Przekazywanie danych do państwa trzeciego

Administrator nie przekazuje danych osobowych do państw trzecich.